برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
نماینده سازمانهای مردم نهاد و خیریهها در شورای توسعه و حمایت سازمانهای مردم نهاد استانداری آذربایجان شرقی گفت: سازمانهای مردم نهاد، ظرفیت بسیار بالایی در سطح بینالمللی دارند اما متاسفانه از آن خبر ندارند و برای بهره مندی از این ظرفیتها باید توانمند شوند.
دکتر محمدحسین حسن زاده در گفتوگو با باخیش ، اظهار کرد: احزاب و قدرتهای اقتصادی معمولا در جوامع پیشرفته نقش تعیین کننده و سیاستگذار دارند. وجود یا عدم وجود شرکتهای بین المللی و تاثیرگذار در دنیا نیز نمودی از این موضوع است. مثلا کشور کره جنوبی را معمولا با شرکتی چون سامسونگ میشناسند.
وی افزود: از دیدگاه دیگر نیز اهمیت و قدرت شهرها در کشورها بارز است. مثلا کشور ترکیه را با شهر استانبول میشناسند اما در جوامع در حال توسعه مثل ایران، نه شهرهایمان در معادلات جهانی تاثیرگذار هستند و نه شرکتهای بین المللی و در حال رقابت با دنیا داریم. در چنین جوامعی نیز دو بخش هستند که مکمل یکدیگر بوده و میتوانند نقش تعیین کننده ایفا کنند؛ اتحادیهها و اصناف و همچنین سازمانهای مردم نهاد و خیریهها، دو نهادی هستند که میتوانند نقش تعیین کننده در آینده بخشهای اقتصادی کشورهای در حال توسعه داشته باشند.
حسن زاده با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد با توانمندسازی بخشهای مختلف جوامع، بستر را برای حرکت در مسیرهای جدید و پیشرفت آماده میکنند، گفت: سازمانهای مردم نهاد، سازمانهای غیرسیاسی، غیر دولتی و غیرانتفاعی هستند و کسی نمیتواند با این سازمانها درآمدزایی و یا فعالیت سیاسی کند.
وی با اشاره به مثالی به فعالیت سازمانهای مردم نهاد، افزود: حساسیت مردم از سالهای دور نسبت به مسائل محیط زیستی بسیار بالا است که این امر به خاطر تاثیرگذاری سازمانهای مردم نهاد در این حوزه است. برای همین هر سیاستگذاری در حوزه این سازمانها میتواند ما را زودتر به مسیر انتخابی و اهداف عالیه کشور هدایت کند.
وی خاطرنشان کرد: دولت اگر صرفا نقش گروه سازی داشته باشد و به سازمانهای مردم نهاد توجه نکند، از مسیر خود منحرف میشود و در مقابل اگر این سازمانها بتوانند مسیرهای دولت را هدایت کنند، به محبوبیت و مقبولیت دولت کمک میکنند. هرجا جامعه مدنی قوی تری داشتهایم، موفقیت و برنامه ریزی راحت تر و تسهیل کننده تر بوده است.
نماینده سازمانهای مردم نهاد و خیریهها در شورای توسعه و حمایت سازمانهای مردم نهاد استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه حرکت همراستا با سازمانهای مردم نهاد باعث نفع بردن هر دو طرف میشود، اظهار کرد: یکی از چالشهای سازمانهای مردم نهاد، عدم آگاهی و اطلاع از گستره اختیارات و فعالیتها است. مثلا یک سازمان مردم نهاد نمیتواند بیش از ۱۰ درصد از وجوهات جذب شده را به عنوان حقوق به کارکنان بدهد و یا صرف هزینههای جاری کند که برای آگاه سازی این سازمانها میتوان دورههایی با مشارکت سازمان جهاددانشگاهی برگزار کرد.
وی با اشاره به قدرت فعالیت سازمانهای مردم نهاد در سطح بین الملل، گفت: از دیدگاه دیپلماسی رسمی، کشورها یکسری محدودیتهایی دارند اما برخی از کشورها هچون ایران دارای دیپلماسی عمومی هستند یعنی از قدرت چانه زنی بخشهای مختلف مثل تجار و سازمانهای مردم نهاد بهره برداری میکنند.
وی در خصوص سازمانهای مردم نهاد فعال در تبریز نیز تشریح کرد: سازمانهای مردم نهاد در تبریز در حوزههای مختلف فعال هستند اما در دو حوزه موفق و تاثیرگذار عمل میکنند که شامل خیریههای باسابقه مثل نوبر و مستمندان تبریز و سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی به خاطر سابقه و نقش آموزشی آنها است.
حسن زاده نقش رسانهها را در امر نهادینه سازی پذیرش سازمانهای مردم نهاد در دستگاهها مهم تلقی کرد و افزود: جهاددانشگاهی در امر فرهنگسازی، آگاهی رسانی، همکاری و نهادینه سازی فعالیت سازمانهای مردم نهاد میتواند گامهایی بردارد.
وی از اعلام آمادگی سازمانهای مردم نهاد برای برقراری تفاهمنامه با سازمان جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد فرهنگی باسابقه خبر داد و گفت: پیش از این، همکاریهایی با جهاددانشگاهی داشتیم و اکنون آماده تداوم و بروزرسانی این همکاریها هستیم. جهاددانشگاهی، مجموعه خوشنامی از جنبه علمی، فرهنگی، اجتماعی و از مراجع خبری به شمار میرود.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶