شما اینجا هستید
آخرین اخبار

برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید

آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن، قطب تولید گوجه سبز ایران است
آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن، قطب تولید گوجه سبز ایران است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن گوجه سبز، رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

صادق نادری صومعه روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به سطح زیرکشت چهار هزار و ۴۷۰ هکتاری گوجه سبز در سال جاری اظهار کرد: از این میزان، حدود چهار هزار و ۳۹۰ هکتار سطح بارور و ۸۰ هکتار سطح غیر بارور است. 

وی با بیان اینکه گوجه سبز، یکی از محصولات کشاورزی مهم استان محسوب می‌شود، گفت: این محصول در اغلب شهرستان‌های استان تولید می‌شود و شهرستان مراغه با یک هزار و ۶۳۰ هکتار، شبستر با ۵۳۵ هکتار و آذرشهر با ۵۳۰ هکتار به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در سطح زیرکشت این محصول دارند.

وی همچنین به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و افزود: ارقام زودرس معمولاً در اواخر اردیبهشت‌ماه و ارقام دیررس و خشکباری در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شوند.

نادری با تأکید بر عملکرد مناسب این محصول گفت: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بین ۸ تا ۱۰ تن در هکتار است و در برخی از باغات شاخص این عدد به ۲۰ تن نیز می‌رسد.

وی به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز اشاره کرد و اظهار کرد: خوشمزگی و کیفیت بالای این محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به‌عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی شناخته شود.

وی با اشاره به اهمیت بالای محصول گوجه سبز در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها به‌عنوان یک محصول کشاورزی مهم در استان شناخته می‌شود، بلکه با اشتغال‌زایی برای بیش از ۵ هزار بهره‌بردار، ارزش افزوده بالا، ظرفیت بالای صادراتی و کاربردهای متنوع در صنایع تبدیلی و مصرف تازه‌خوری، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامت جامعه یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، افزود: در آذربایجان شرقی، ارقام متنوعی از گوجه سبز با ویژگی‌های مختلف مانند زمان رسیدن، طعم، شکل میوه و مقاومت در برابر شرایط اقلیمی کشت می‌شود که هرکدام نقش مهمی در تأمین نیاز بازار داخلی و صادراتی دارند.

وی گفت: از جمله مهم‌ترین این ارقام می‌توان به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومی شهرستان مراغه بوده و با میوه‌هایی متوسط، مقاومت بالا در برابر سرما و بیماری‌ها و برداشت در اواخر اردیبهشت، شناخته می‌شود همچنین گوجه سبز آذرشهر نیز از دیگر ارقام بومی استان است که میوه‌های سبز روشن، قلبی‌شکل و طعم شیرین دارد و از مقاومت خوبی در برابر آفات برخوردار است.

وی ادامه داد: سایر ارقام شامل گوجه سبز سردرود، برغان و شهریار نیز در استان کشت می‌شوند به‌ ویژه گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز که به دلیل طعم خوشمزه و کیفیت بالا، به‌عنوان یک برند معتبر در بازارهای استانی و ملی مطرح شده است.

به گزارش با خیش به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، نادری در پایان تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های فراوان این محصول در حوزه اشتغال، سلامت، اقتصاد و صادرات، توسعه تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی باید مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد و حمایت‌های لازم از بهره‌برداران آن صورت پذیرد.

دیدگاه 0

ارسال دیدگاه

آخرین اخبار
کاشت گلهای فصلی در موزه استاد شهریار
کاشت گلهای فصلی در موزه ا ...

چهارشنبه ۰۸ امرداد ۱۴۰۴ ۱۰:۵۷

تراکتور - استقلال در نقش جهان؟
تراکتور - استقلال در نقش ...

چهارشنبه ۰۸ امرداد ۱۴۰۴ ۱۰:۵۵

صرفه‌جویی ۳۰ میلیون مترمکعبی آب با توسعه کشت‌های کنترل‌شده
صرفه‌جویی ۳۰ میلیون مترمک ...

چهارشنبه ۰۸ امرداد ۱۴۰۴ ۱۰:۵۴

شاداب سازی مدارس مناطق کم برخوردار در آذربایجان شرقی
شاداب سازی مدارس مناطق کم ...

چهارشنبه ۰۸ امرداد ۱۴۰۴ ۱۰:۵۲

راه اندازی سینمای کودک در یخچال تاریخی صادقیه
راه اندازی سینمای کودک در ...

سه شنبه ۰۷ امرداد ۱۴۰۴ ۱۲:۰۲

فعالین اجتماعی
بهسازی و روکش آسفالت آزادراه تبریز - زنجان آغاز شد
بهسازی و روکش آسفالت آزاد ....

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ ۰۶:۵۷

تنظیف و شست شوی روزانه بازار میوه فروشان در راسته کوچه
تنظیف و شست شوی روزانه با ....

سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۱۵

افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق در آذربایجان‌شرقی
افزایش آمار ازدواج و کاهش ....

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ ۰۶:۴۱

پاکسازی و تنظیف خیابان امام خمینی(ره) بعد از همایش بزرگ راهپیمایی غدیر خم
پاکسازی و تنظیف خیابان ام ....

دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ ۰۶:۴۴