شهردار تبریز با تأکید بر اشتراکات تاریخی، فرهنگی، زبانی و دینی ۲ کشور ایران و ترکیه، خواستار توسعه روابط تجاری، سرمایهگذاری و تعاملات متقابل با محوریت ظرفیتهای محلی و شهری شد و بر ضرورت تسهیل مراودات اقتصادی ۲ کشور از مسیر شهرداریها و بخش خصوصی تاکید کرد.
، یعقوب هوشیار در دیدار با هیئت اقتصادی ترکیه، با اشاره به قرابت فرهنگی مردم ایران و ترکیه، گفت: ایران و ترکیه ظرفیتهای متعددی در حوزههای اقتصادی، گردشگری، صنعتی و خدماتی دارند که باید بیش از پیش شناسایی و فعالسازی شوند.
وی با اشاره به جمعیت چهار میلیون نفری آذربایجانشرقی و ۲ میلیون نفری کلانشهر تبریز، افزود: تبریز بهعنوان یکی از پنج کلانشهر ایران، در حوزههای مختلفی همچون صنعت، گردشگری سلامت، شهر هوشمند، قطعهسازی، مترو، مواد غذایی و ساختمان، ظرفیتهای شاخصی دارد.
وی با بیان اینکه تعامل بین بخش خصوصی ۲ کشور میتواند بهمراتب مؤثرتر از سطوح دولتی پیش برود، اظهار کرد: شهرداریها میتوانند پیچیدگیهای روابط سیاسی و اداری را کاهش داده و بستر روابط تجاری را فراهم و تسهیل کنند.
هوشیار با اشاره به سابقه تاریخی تبریز در حوزه علم و فرهنگ، خاطرنشان کرد: بازار تاریخی تبریز، مقبرهالشعرا با حضور ۴۰۰ شاعر و عارف، و مجموعه ربع رشیدی که ۷۰۰ سال پیش میزبان دانشجویان بینالمللی بود، بخشی از هویت تاریخی و تمدنی تبریز است.
وی به توسعه زیرساختهای شهری تبریز در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: پروژه متروی تبریز در پنج خط تعریف شده که یک خط بهرهبرداری شده، خط دوم در حال اتمام و خط سوم نیز آغاز شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۵۰ هزار مهندس در این شهر، ظرفیتهای تبریز در حوزه ساختوساز، شهرسازی و خدمات فنی-مهندسی را برای همکاری با طرفهای ترکیهای مناسب ارزیابی کرد.
شهردار تبریز به توسعه ظرفیت های توریسم درمانی تبریز نیز اشاره کرد و گفت: وجود بیمارستانهای بزرگ، کادر درمانی مجرب و پروژههای بیمارستانی در حال ساخت، فرصت مناسبی برای تبادل بیماران و جذب گردشگران سلامت از کشورهای منطقه از جمله ترکیه را فراهم کرده است.
وی با اشاره به ارتباطات مردمنهاد میان تبریز و وان ترکیه، گفت: مراودات مسافرتی یکسویه به ترکیه باید متقابل شود و این امر نیازمند معرفی بیشتر ظرفیتهای گردشگری، فرهنگی و درمانی تبریز در کشور ترکیه است.
وی با تاکید بر علاقهمندی دیرینه سرمایهگذاران ترکیهای به تبریز، ابراز امیدواری کرد: با شناخت متقابل ظرفیتها و حضور فعالتر تجار و سرمایهگذاران، روابط میان دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی و شهری گسترش یابد.
به گزارش باخیش ، در این دیدار هیات اقتصادی ترکیه با تبریک انتخاب تبریز به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ آمادگی خود را جهت سرمایهگذاری در این بخش اعلام کرد.