برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
حجهالاسلام آل هاشم" ضمن قدردانی از برگزار کنندگان و متولیان کشوری و استانی این جشنواره گفت: برگزاری پانزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر رضوی در راستای جشنواره بین المللی امام رضا علیه السلام و محول کردن میزبانی این جشنواره به تبریز را به فال نیک میگیریم.
حجه الاسلام آل هاشم افزود: نمایش به مفهوم کلی آن در همه تمدنها و همه سرزمینها به شکلهای گوناگونی وجود داشته و کم و بیش در میان همه قومها بازی کردن بخشی از شعائر مذهبی به شمار میرفته است و هدف از این بازیها ستایش زندگی، یاری رساندن به ادامه حیات جامعه، برانگیختن مهر خداجویان با بزرگداشت مردگان بوده است.
امام جمعه تبریز گفت: شاید بتوانیم منشاء پیدایش نمایش در آذربایجان را سالها قبل از میلاد بدانیم، زمانی که تمدن در این ناحیه شکل گرفت.
وی با اشاره به ویژگیهای هنری آثار خلق شده توسط هنرمندان گفت: هر اثر هنری روح انسان را به گونهای صیقل میدهد و زمانی که با شخصیت داستان با نقاشی زیبا یا نوای گرم خوانندگان و مداحان و بازی بازیگران می گرییم و می خندیم و می جنگیم و ... خود را در او می یابیم و این هم ذات پنداری، هم زمینه بروز احساسات نهفته ما میشود و هم از احساساتی که غم ها و تلخی ها و ناکامی ها و شادیهای و موفقیت های فراموش شده است حکایت دارد.
امام جمعه تبریز تصریح کرد: تئاتر جایگاهی ویژه دارد، آنکه شاهکاری را می آفریند گویی زندگی را بازی کرده و به تصویر می کشد و تماشاگر با برقراری ارتباط با آنها، خود را باز می یابد و روح متلاطم خویش را آرام میکند و نیروی مجدد برای زندگی کسب می کند.
حجه الاسلام آل هاشم افزود: تبریز با بیش از یک قرن سابقه در هنر تئاتر جدید، مهد تئاتر و خاستگاه هنر نمایش نوین در ایران اسلامی است. هنری که نشانگر تمدن و پیشرفت یک ملت است و یکی از رساترین ابزار فرهنگی آن قوم محسوب می شود.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: هنر تئاتر در تبریز، این شهر هنرپرور شکل گرفت. زمانی که ناصرالدین شاه با بدترین شیوه خودکامگی سلطنت می کرد و راه هرگونه پیشرفت را می بست و در این شرایط سخت میرزای تبریزی با الهام گرفتن از میرزافتحعلی آخوندزاده دست به قلم برد و نمایشنامه های خود را که صحنه های تاریک و جانداری از واقعیت های تلخ آن روزگار در آنها ترسیم شده بود به جامعه آن روز میهنش ارائه کرد.
وی تصریح کرد: آغاز تئاتر در آن زمان گام مهمی در تحولات این مرز و بوم به شمار می رفته است.
وی افزود: متاسفانه در سالهای گذشته ما شاهد بودیم که تنها خانه و مرکز تئاتر تبریز با چه شرایطی مواجه بود اما جای خوشحالی است که اکنون بسیار زیبا بازسازی شده است و در چند سال اخیر تئاتر در شهر اولین ها جانی تازه گرفته و بروز و ظهور استعدادهای جوان و تحصیل کرده این هنر این نوید را می دهد که تئاتر تبریز آهسته آهسته به جایگاه نخستین خود در این شهر باز می گردد.
حجه الاسلام آل هاشم گفت: جشنواره ها و در راس آن ها جشنواره رضوی می تواند محلی برای کشف استعدادهای جدید و ارزیابی سطح هنری هنرمندان این منطقه باشد.
وی با اشاره به برخی دیدگاهها و رهنمودهای رهبر انقلاب در ارتباط با هنر تئاتر اظهار داشت: تئاتر ارزشمند است و می توان با آن پیام اسلام و انقلاب را به اقصی نقاط جهان رساند.
وی افزود: هنرمندان مفاهیم حقیقی اسلام را بنویسند و با ابزار هنر و علی الخصوص تئاتر ارائه دهند.
حجه الاسلام آل هاشم با اشاره به اینکه رهاسازی فرهنگ اصلا جایز نیست گفت: هر کشوری اصولی دارد که باید مراقبت شود و دستگاههای حاکمیتی باید آن را رعایت کنند. مدیریت فرهنگ یک کار لازم الاجراست و باید بر مبنای شعائر و مبانی انقلاب باشد و مبانی انقلاب و استقلال کشور باید محفوظ بماند .
وی تاکید کرد: از طریق هنر هنرمندان خیلی از اهداف اسلام و انقلاب را میتوانیم در جامعه گسترش دهیم.
وی گفت: باید توسط هنر فاخر تئاتر اهداف و مبانی نظام و انقلاب را به جامعه منعکس کنیم.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: امیدواریم این جشنواره ها باعث تقویت تئاتر اسلامی شود. هر چه در توان دارید برای سوق دادن تئاتر به سمت تئاتر اسلامی تلاش کنید.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶