برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
سید قاسم ناظمی روز دوشنبه، ۱۱ بهمنماه، در نشست خبری اظهار کرد: انقلاب اسلامی ماهیتی فرهنگی دارد و بسیاری از شخصیتهای تاثیر گذار در این انقلاب از جمله امام خمینی(ره)، رهبر معظم انقلاب، شهید بهشتی، شهید مطهری و ... همگی انسانهایی فرهیخته و اهل تفکر بودند و به همین دلیل باید در ایام الله دههی فجر توجه ویژهای به مقولهی فرهنگ داشته باشیم و ما نیز تلاش میکنیم ایام الله دههی فجر در آذربایجان شرقی رنگ و بوی دیگری نسبت به سالهای قبل داشته باشد.
وی ادامه داد: نهادهای متولی فرهنگ و هنر باید بهجای تصدیگری در این حوزه، کارها را در اختیار مردم قرار دهند تا مردم با ذائقهی خود رنگ و بوی فرهنگی به جامعه ببخشند.
وی تاکید کرد: آذربایجان و تبریز حداقل در طول ۲۰۰ سال گذشته و مخصوصا در طول دوران پیروزی انقلاب اسلامی، نقش ویژه و برجسته ای را در موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... داشته است و به نظر من مهمترین عامل توسعهی هر جامعه قبل از مسائل اقتصادی، سیاسی و ...، فرهنگ است چراکه ما شاهد هستیم بسیاری از جوامعی که به لحاظ اقتصادی توسعه یافته بودند، با کوچکترین تلنگر تا آستانهی فروپاشی رفتند لذا توسعهی فرهنگی میتواند بستر را برای سایر موضوعات فراهم کند.
ناظمی با بیان اینکه اهالی فرهنگ و هنر فرماندهان حوزهی فرهنگی کشور هستند، گفت: اهالی فرهنگ و هنر میتوانند با تشخیص آسیبها، چشم انداز و افق را ترسیم کنند چراکه اهالی سیاسیت به دلیل درگیری با مسائل زمان حال هرگز نمیتوانند این کار را انجام دهند.
وی در تشریح برنامههای ادارهی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در دههی فجر امسال اظهار کرد: بیش از ۵۰ برنامهی فرهنگی و هنری در طول ایام الله دهه فجر در استان برگزار خواهد شد که برخی از این برنامهها ملی و برخی نیز استانی هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: از جمله برنامههای ملی میتوان به برگزاری جشنوارهی فیلم و هنرهای تجسمی فجر اشاره کرد که همزمان با تهران در استان ما نیز برگزار خواهد شد و هدف از پخش فیلمهای برگزیدهی جشنوارهی فیلم فجر در استان برقراری عدالت فرهنگی در استانها است تا همهی هموطنان بتوانند همزمان با مخاطبین تهران این فیلمها را ببینند؛ در خصوص جشنوارهی هنرهای تجسمی نیز با توجه به اینکه آذربایجان شرقی و تبریز جایگاه ویژهای در این حوزه دارد، علاوه بر برگزاری جشنواره، تا زمانی که شرایط کرونایی اجازه دهد، اجرای نمایش تداوم خواهد داشت.
وی افزود: برگزاری جشنوارهی سراسری تئاتر رضوی به میزبانی آذربایجان شرقی در ۲۹ بهمن ماه یکی دیگر از برنامههای در نظر گرفته شده برای ایام بعد از دههی فجر و زنده نگه داشتن یاد و نام قیام ۲۹ مردم تبریز است که تاکنون بیش از ۱۰۰ هنرمند از ۲۰ استان برای حضور در این جشنواره اعلام آمادگی کردهاند.
ناظمی در خصوص برنامههای شهرستانی نیز گفت: شهر بناب در طول سال میزبان جشنوارهها و برنامههای مختلفی بوده است که اختتامیهی این برنامهها در طول ایام دههی فجر در بناب برگزار خواهد شد که از جملهی این برنامهها میتوان به جشنوارهی شعر غدیر، بیستودومین جشنوارهی هنرهای نمایشی بناب و جشنوارهی عکس بناب اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری نمایشگاه تولیدات فرهنگی در استان، افزود: در این نمایشگاه آثار فرهنگی موسسات و اشخاصی که منجر به بازارسازی اقتصادی در جامعه میشود، به نمایش در خواهد آمد که تاکنون بیش از ۳۰۰ اثر از ۷۰ هنرمند به دست ما رسیده است که ما معتقد هستیم ظرفیت استان ما به مراتب بالاتر از این تعداد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در خصوص نقش رسانههای استان در تبیین اهمیت وقایعی چون قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز تاکید کرد: طبیعتا هیچ پشت پرده ای برای کم اهمیت جلوه دادن این روز وجود ندارد و اینکه رهبر معظم انقلاب بهعنوان عالی ترین مقام کشور دو دیدار مردمی بهمناسب قیام ۱۹ دی قم و ۲۹ بهمن تبریز برگزار میکنند، نشان دهندهی اهمیت این روز است اما باید قبول کنیم که اندکی در این موضوع غفلت کردهایم.
وی افزود: اکنون حدود ۵۰۰ رسانه در استان وجود دارد و اگر بهطور میانگین برای هر رسانه دو نفر در نظر بگیریم، نزدیک ۱۰۰۰ نفر فرد رسانهای در استان داریم اما همچنان ناگفتههای زیادی از قیام ۲۹ بهمن وجود دارد و متاسفانه بسیاری از بانیان این قیام به دلیل کهولت سن در حال فوت هستند اما خیلی کم شاهد گفتوگوی رسانهها با این افراد هستیم در حالیکه یک خبر یا تیتر در رسانهها میتواند زمینهساز تولید محتوا توسط کنشگران جامعه باشد.
ناظمی در خصوص کیفیت رسانههای استان نیز گفت: متاسفانه در بحث قانون صدور مجوز برای رسانهها ایراداتی وجود دارد ولی ما بهعنوان مجری قانون نمیتوانیم خلاف قانون عمل کنیم؛ در حالیکه به نظر من همانطور که برای صدور مجوز یک شرکت، از افراد خواهان مجوز امتحان گرفته شده و سپس مجوز ثبت شرکت داده میشود، باید در بحث صدور مجوز یک پایگاه خبری، روزنامه، هفته نامه و ... نیز باید از فردی که میخواهد مدیر مسئول آن رسانه شود، امتحان گرفته شود تا مشخص شود آن فرد اصلا نگارش یک نامه را بلد است یا نه! لذا منطقی ترین کار برای صدور مجوز رسانهها سخت کردن شرایط است.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶