برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
مسوولان شهرستانهای مختلف آذربایجان شرقی ظرفیتهای گردشگری و میراث فرهنگی خود از روستای تاریخی کندوان گرفته تا کرانه های رود ارس را آماده پذیرایی و استقبال از مسافران و میهمانان نوروزی میکنند.
مناطق مختلف آذربایجان شرقی به لحاظ آب و هوایی، موقعیت ویژه جغرافیایی، داشتن اماکن دیدنی و میراث کهن یکی از قطب های مهم گردشگرپذیری ایران اسلامی به شمار می روند و با آغاز سال نو و تعطیلات نوروزی شمار ورودی گردشگران به این استان افزایش می یابد.
استانی که از کویر گرفته تا آ تنوعی را به وجود آورده که به مذاق هر سلیقه ای خوش می آید.
با توجه به فروکش کردن تب کرونا، پیش بینی می شود امسال گردشگران بیشتری نسبت به ۲ سال قبل وارد شهرهای مختلف استان شده و از اماکن دیدنی، آثار باستانی و میراث تاریخی و نیز طبیعت بهاری استان از جمله آبشارها و جنگل های مسحور کننده ارسباران دیدن کنند.
بر همین اساس از هفته های گذشته با فعال شدن ستاد تسهیلات سفر نوروزی آذربایجان شرقی در استانداری، ستادهای فرعی در شهرستان های ۲۱ گانه استان نیز تشکیل شده است و فعالان این حوزه برای استقبال از مسافران و گردشگران نوروزی تمهیدات ویژه ای را در نظر گرفته اند.
فرماندار شهرستان اسکو که به جهت وجود روستای صخره ای کندوان یکی از شهرستان های برند و گردشگرپذیر آذربایجان شرقی است، از آمادگی همه جانبه این شهرستان برای میزبانی از گردشگران نوروزی ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: در آستانه نوروز ۱۴۰۲ شهرستان اسکو به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری آذربایجان شرقی، درصدد فراهمسازی امکانات و تمهیدات لازم برای میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی است و برنامه های مختلفی در این راستا در نظر گرفته شده است.
حسین فیروزی اظهار کرد: به همین منظور دورههای مختلف آموزشی برای فعالان گردشگری شهرستان به صورت مستمر در حال برگزاری است تا به دنبال این اقدام به بهبود کیفیت خدمات در مراکز اقامتی، پذیرایی و ابنیه های تاریخی بپردازیم.
وی برپایی بازارچههای صنایع دستی و محصولات بومی را از اقدامات مهم ستاد تسهیل سفر شهرستان اسکو برای نوروز ۱۴۰۲ اعلام کرد که طی تعطیلات نوروزی فعال خواهند بود.
فیروزی اظهار کرد: آمادهسازی مراکز خدمات گردشگری برای ارائه خدمات لازم و کافی به گردشگران در محورهای ارتباطی شهرستان نیز در حال انجام است تا مسافران نوروزی از سراسر کشور و حتی کشورهای خارجی بدون کمترین مشکلی وارد منظقه شده و از آثار تاریخی بازدید کنند.
وی روستای تاریخی کندوان را یکی از مراکز مهم گردشگری اسکو، آذربایجان شرقی، ایران و حتی در سطح جهانی نام برد و با اشاره به اینکه این روستا در تمام طول سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی است، یادآور شد: با توجه به سرازیر شدن خیل عظیم گردشگران ورودی استان به این روستا، تمهیدات ویژه ای برای پذیرایی از مسافران در نظر گرفته شده است که تسهیل در عبور و مرور خودروها، برپایی بازارچه صنایع دستی و تجهیز هتل از آن جمله است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کلیبر نیز در گفت و گو با ایرنا، از هماهنگی و همکاری همه جانبه دستگاههای دولتی و واحدهای فعال گردشگری این شهرستان در استقبال از نوروز ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: در این زمینه تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا مسافران نوروزی با کمترین مشکل از جاذبه های شهرستان دیدن کرده و با خاطره ای خوش و ماندگار منطقه را ترک کنند.
اباذر عباسپور با بیان اینکه کمیتههای ۱۰گانه ستاد هماهنگی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۲ شهرستان کلیبر جلسات مرتب و مستمری داشته و راهکارهای مختلف توسعه گردشگری شهرستان را بررسی کرده اند، افزود: همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف خدمات رسان در منطقه در بهترین شرایط قرار دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه شهرستان کلیبر از مهمترین مقاصد سفر گردشگران آذربایجان شرقی در طی سال و به ویژه در تعطیلات نوروزی است، به همین منظور هماهنگی و همکاری با تمام دستگاهای دولتی و واحدهای خدماترسان در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم نتایج آن را در افزایش تعداد گردشگران ورودی مشاهده کنیم.
عباس پور اظهار کرد: بازدیدهای نظارتی توسط تیم های بازرسی از واحدهای فعال گردشگری کلیبر با هدف ارزیابی عملکرد و بهبود خدمات به صورت مستمر در حال انجام است تا با آغاز سفرهای نوروزی شاهد استقبال و میزبانی شایسته از میهمانان باشیم.
وی با اشاره به بازدید حدود ۱.۵ میلیون نفر گردشگر از شهرستان کلیبر طی سالجاری، افزود: این تعداد گردشگر شامل بازدید کنندگان یک روزه و اقامت کنندگان می باشند که از یک تا چند روز در اماکن اقامتی و هتل های شهرستان به سر برده و از آثار باستانی، طبیعت بکر و ابنیه های تاریخی این منطقه بازدید کرده اند.
عباس پور اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود و ثبت شده، در ماههای خرداد و شهریور، تیر، اردیبهشت، فروردین و مرداد به ترتیب بیشترین گردشگر به این شهرستان سفر می کنند، گفت: در بقیه ایام سال حتی فصل زمستان نیز حضور گردشگران را در منطقه شاهد هستیم.
وی با اشاره به تغییرات مناسب در زیرساخت های گردشگری کلیبر، از وجود انواع اقامتگاه ها در این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: هم اکنون تعداد سه باب هتل، ۲ واحد مُتل و مهمانپذیر، سه باب خانه مسافر، ۱۲۳ واحد اقامتگاه سنتی بوم گردی، پنج کمپ گردشگری و سه اردوگاه گردشگری در کلیبر برای پذیرایی از گردشگران آماده ارایه خدمات است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان اهر هم برگزاری نمایشگاه نوروزی صنایع دستی در این شهرستان را یکی از برنامه های اولویت دار ستاد تسهیلات سفر برای استقبال و استفاده مسافران و میهمانان نوروزی بیان کرد و گفت: تلاش می شود امسال فضای جدیدتری برای گردشگران نوروزی در منطقه ایجاد کنیم.
حسن باقرپور اظهار کرد: در آستانه فرا رسیدن عید نوروز، نمایشگاه نوروزی صنایع دستی آثار اساتید و هنرمندان آموزشگاه های شهرستان با همکاری شورای شهر و شهرداری، اداره میراث فرهنگی و فنی و حرفهای شهرستان اهر طی هفته جاری برگزار می شود که این نمایشگاه تا روز دوشنبه ۲۹ اسفندماه سالجاری در عمارت تاریخی شهرداری اهر برپاست.
وی افزود: در کنار این نمایشگاه، تمهیدات خاصی برای بازدید علاقمندان از آثار و ابنیه های تاریخی منطقه از جمله مقبره و موزه شیخ شهاب الدین تدارک دیده شده است.
باقرپور با بیان اینکه گردشگری، صنعتی است که در سراسر جهان مورد توجه بوده و درآمد کلانی را برای کشورها ایجاد میکند، گفت: از این رو با توجه به ظرفیتهای بسیار غنی ایران در این حوزه، لازم است با تقویت زیرساختها و رونق بخشی به این چرخه، شبکه تولید درآمد از طریق صنعت گردشگری در کشور، استان ها و شهرستان ها مهیا شود.
وی شهرستان اهر را یکی از محورهای مهم و تاثیرگذار در توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی خواند و یادآور شد: منطقه ارسباران موقعیت ویژه و بسیار ممتازی دارد که افزایش و جلب و جذب سرمایه گذاران در این منطقه می تواند گردشگری و کل اقتصاد استان را متحول کند.
باقرپور از منطقه ارسباران به عنوان دروازه ورود به شرق آذربایجان یاد کرد و ادامه داد: این منطقه ظرفیتهای غنی فرهنگی، تاریخی و هنری بسیاری را در خود جای داده است و ثبت ملی اهر به عنوان شهر ملی صنایع دستی گواه این موضوع است که درصدد هستیم اقدامات لازم برای ثبت جهانی این هنر زیبا و بی همتا اجرایی شده و نتیجه لازم حاصل شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرند نیز از بررسی و رفع نواقص مراکز خدماترسان نوروزی این شهرستان خبر داد و گفت: تمام نقاط ضعف حوزه گردشگری شهرستان در سال های گذشته مورد کنکاش قرار گرفته و تلاش داریم برای نوروز سال ۱۴۰۲ تفاوت هایی را در این زمینه شاهد باشیم.
عبدالعلی محمدی فعالیت ستاد هماهنگی خدمات سفر نوروز ۱۴۰۲ را جدی تر از سال قبل عنوان و اضافه کرد: در این جلسات فرمانداری و شهرداران گردشگر پذیر همچون زنوز، بناب، یامچی، مرند، کشکسرای، دیزج حسین بیگ و اعضای کمیتههای ۱۰گانه ستاد خدمات سفر حضور داشته و آخرین اقدامات و تمهدیات مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: رفع موانع و نواقص مراکز خدماترسان نوروزی، هماهنگی، تعامل و آمادگی دستگاهها و ادارات ذیربط، گزارش آخرین وضعیت دستگاههای خدماترسان شهرستان مرند جزو دستور کارهای ستاد تسهیل سفر شهرستان بوده است.
محمدی اظهار کرد: برگزاری بازارچههای صنایعدستی و فروش تولیدات بومی و محلی در قالب نمایشگاه ها برای ارایه خدمات به مسافران نوروزی برنامهریزی شده است.
حوزه گردشگری آذربایجانشرقی با شاخصها و ظرفیتهای بیشمار و منحصر به فرد میتواند یکی از عرصههای محوری برای رشد اقتصادی کشور و منطقه باشد، اما کیفیت و نوع بهرهبرداری از چنین مزیتی پایین بوده و در حد انتظار نیست.
وجود افزون بر یکهزار و ۸۰۰ اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی و جاذبه های خاص گردشگری در کنار بازار تاریخی تبریز و ثبت شده در فهرست یونسکو، آذربایجان شرقی را در رده پنج استان نخست ایران به لحاظ برخورداری از ظرفیت های صنعت گردشگری قرار داده است که با وجود ایجاد زیرساخت ها و توسعه هتل سازی و بهسازی آثار تاریخی طی سال های اخیر، آنچنان که شایسته است و انتظار می رود، فواید و ثمرات اقتصادی و اجتماعی این عرصه ملموس نیست.
برای رونق و توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی باید تحرک و فعالیت پویای ستاد اجرایی خدمات سفر استان تنها به زمان ها و فصول خاص سال خلاصه نشده و جزو اولویتها و برنامههای محوری مسئولان استان قرار بگیرد تا با رصد برنامهها و کنترل حوزههای گردشگری، نسبت به ارائه خدمات بهینه و مناسب به گردشگران و رفع مسائل و مشکلات پیرامونی، تحولی عمیق و گسترده در این حوزه مهم اقتصادی به وقوع بپیوندد.
چنین به نظر می رسد که امسال برخلاف سال های گذشته ستاد خدمات سفر در شهرهای مختلف آذربایجان شرقی فعال تر شده است که امید است در تعطیلات نوروزی ثمره این تحرکات دیده شود.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶