شما اینجا هستید
آخرین اخبار

برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید

طرز تهیه سجوق مراغه
طرز تهیه سجوق مراغه

سجوق مراغه یکی از شیرینی های محلی این شهر می باشد که در دو نوع می باشد سجوق مراغه و باسلوق مراغه که زبانزد عام و خاص می باشد و یکی از عمده ترین سوعاتی های این منطقه محسوب می شود، سجوق از شیره انگور یا همان دوشاب تهیه می شود و با مغز بادام و پسته و گردو یا هسته زردآلو شیرین به همراه گلاب و هل تهیه می شود و در اواسط آذر ماه تهیه سجوق مراغه آغاز می شود.

سجوق در سالیان گذشته جزء شیرینی سنتی این منطقه می باشد که معمولا آن را برای عید نوروز مصرف می کنند. سجوق بیشتر در آذر شهر تهیه می شود و در فصل زمسان در جا های مخصوص نگهداری میکنند و قبل از عید به بازار می آید و به شهر های دیگر صادر می شود. 

مواد لازم برای تهیه سجوق مراغه سنتی

  • گردو ۱۵ عدد
  • آب ۱ پیمانه
  • نشاسته ۱/۲ پیمانه
  • شیره انگور ۱ پیمانه
  • گلاب ۱/۳ پیمانه
  • وانیل ۱/۲ ق چای خوری
  • شکر ۳ ق غذا خوری
  • پودر هل ۱/۲ ق چای خوری
  • روغن مایع ۲ ق غذا خوری
  • ژلاتین ۱ ق غذا حوری به دلخواه
  • زعفران غلیظ به مقدار لازم
  • نخ و سوزن

مرحله اول: آماده سازی گردو

ابتدا باید گردو ها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و بعد برای ۱ ساعت در آب ولرم قرار دهید تا گردو ها نرم شوند. سپس یک نخ و سوزن استریل را بردارید و گردو ها را با کمک سوزن نخ کنید تا پشت هم قرار بگیرد دقت کنید نباید بین گردو ها فاصله باشد و مقداری نخ اضافه بگیرید تا بتوانید با کمک آن آویزان کنید.

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

در ادامه باید نشاسته و آب سرد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته گل داخل آب سرد باز شود و بعد از صافی رد کنید و بعد شکر و گلاب وانیل و ژلاتین و پودر هل یا عصاره هل را به همراه شیره انگور افزوده و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله سوم: پخت مواد

مواد را روی حرارت قرار دهید و مداوم بدون وقفه هم بزنید تا مواد غلیظ شوند، سپس در انتها باید روغن مایع و زعفران غلیظ را نیز اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد به غلظت برسند، در این مرحله باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا از داغی بیفتد.

مرحله چهارم: تهیه سجوق مراغه

گردو های به نخ کشیده را داخل این مواد ولرم زده و آویزون کنید بعد ۱۵ دقیقه دوباره این کار تکرار کرده و بند ها رو آویزون کرده و اجازه دهید تا اضافه مواد بریزد. بعد نیم ساعت دوباره بند گردو را داخل مواد سجوق زده آن را آویزان کرده ،سه تا پنج روز زمان دهید تا خشک شود اگه دوست داشتید بعد ۲۴ ساعت داخل کنجد یا پودر پسته یا آرد خالی بغلطانید اینطور باسلوق شکیل تری خواهید داشت. 

دیدگاه 0

ارسال دیدگاه

آخرین اخبار
آغاز سنتی سازی نما در بازار ابزار تبریز
آغاز سنتی سازی نما در باز ...

چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ ۰۹:۳۸

نایب‌قهرمانی اعتمادپورن در مسابقات رنکینگ جهانی PSA تاشکند
نایب‌قهرمانی اعتمادپورن د ...

چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ ۰۹:۳۵

زمان میزبانی تراکتور در ورزشگاه یادگارامام (ره) مشخص شد
زمان میزبانی تراکتور در و ...

چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ ۰۹:۳۴

آغاز تمرینات تراکتور بدون جانشین بیرانوند
آغاز تمرینات تراکتور بدون ...

چهارشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۴ ۰۹:۳۲

 فراخوان سی و هفتمین جشنواره تئاتر استان آذربایجان شرقی منتشر شد
فراخوان سی و هفتمین جشنو ...

سه شنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ ۰۸:۵۱

فعالین اجتماعی
لکه گیری و آسفالت ریزی خیابان طالقانی
لکه گیری و آسفالت ریزی خی ....

سه شنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۴ ۰۹:۵۴

پروژه بازآفرینی شهری خاقانی به زودی تعیین تکلیف و اجرایی میشود
پروژه بازآفرینی شهری خاقا ....

دوشنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۴ ۰۷:۴۷

دستگیری ۱۵ نفر از عاملان درگیری در هوراند
دستگیری ۱۵ نفر از عاملان ....

یکشنبه ۰۲ شهریور ۱۴۰۴ ۱۸:۵۶

ایمن سازی درختان سطح حوزه با هرس شاخه های خشکیده
ایمن سازی درختان سطح حوزه ....

شنبه ۱۸ امرداد ۱۴۰۴ ۰۷:۲۸