شما اینجا هستید
آخرین اخبار

برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید

طرز تهیه سجوق مراغه
طرز تهیه سجوق مراغه

سجوق مراغه یکی از شیرینی های محلی این شهر می باشد که در دو نوع می باشد سجوق مراغه و باسلوق مراغه که زبانزد عام و خاص می باشد و یکی از عمده ترین سوعاتی های این منطقه محسوب می شود، سجوق از شیره انگور یا همان دوشاب تهیه می شود و با مغز بادام و پسته و گردو یا هسته زردآلو شیرین به همراه گلاب و هل تهیه می شود و در اواسط آذر ماه تهیه سجوق مراغه آغاز می شود.

سجوق در سالیان گذشته جزء شیرینی سنتی این منطقه می باشد که معمولا آن را برای عید نوروز مصرف می کنند. سجوق بیشتر در آذر شهر تهیه می شود و در فصل زمسان در جا های مخصوص نگهداری میکنند و قبل از عید به بازار می آید و به شهر های دیگر صادر می شود. 

مواد لازم برای تهیه سجوق مراغه سنتی

  • گردو ۱۵ عدد
  • آب ۱ پیمانه
  • نشاسته ۱/۲ پیمانه
  • شیره انگور ۱ پیمانه
  • گلاب ۱/۳ پیمانه
  • وانیل ۱/۲ ق چای خوری
  • شکر ۳ ق غذا خوری
  • پودر هل ۱/۲ ق چای خوری
  • روغن مایع ۲ ق غذا خوری
  • ژلاتین ۱ ق غذا حوری به دلخواه
  • زعفران غلیظ به مقدار لازم
  • نخ و سوزن

مرحله اول: آماده سازی گردو

ابتدا باید گردو ها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و بعد برای ۱ ساعت در آب ولرم قرار دهید تا گردو ها نرم شوند. سپس یک نخ و سوزن استریل را بردارید و گردو ها را با کمک سوزن نخ کنید تا پشت هم قرار بگیرد دقت کنید نباید بین گردو ها فاصله باشد و مقداری نخ اضافه بگیرید تا بتوانید با کمک آن آویزان کنید.

مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

در ادامه باید نشاسته و آب سرد را باهم مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته گل داخل آب سرد باز شود و بعد از صافی رد کنید و بعد شکر و گلاب وانیل و ژلاتین و پودر هل یا عصاره هل را به همراه شیره انگور افزوده و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود.

 

مرحله سوم: پخت مواد

مواد را روی حرارت قرار دهید و مداوم بدون وقفه هم بزنید تا مواد غلیظ شوند، سپس در انتها باید روغن مایع و زعفران غلیظ را نیز اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا مواد به غلظت برسند، در این مرحله باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا از داغی بیفتد.

مرحله چهارم: تهیه سجوق مراغه

گردو های به نخ کشیده را داخل این مواد ولرم زده و آویزون کنید بعد ۱۵ دقیقه دوباره این کار تکرار کرده و بند ها رو آویزون کرده و اجازه دهید تا اضافه مواد بریزد. بعد نیم ساعت دوباره بند گردو را داخل مواد سجوق زده آن را آویزان کرده ،سه تا پنج روز زمان دهید تا خشک شود اگه دوست داشتید بعد ۲۴ ساعت داخل کنجد یا پودر پسته یا آرد خالی بغلطانید اینطور باسلوق شکیل تری خواهید داشت. 

دیدگاه 0

ارسال دیدگاه

آخرین اخبار
اولین موزه آتش نشانی شمالغرب کشور، به بهره برداری می رسد
اولین موزه آتش نشانی شمال ...

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ۰۷:۲۷

مدیرعامل تراکتور: بازی با نساجی با تماشاگر است
مدیرعامل تراکتور: بازی با ...

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ۰۷:۲۵

تراکتور ۳ ملوان صفر؛ صدر سرخ باقی ماند
تراکتور ۳ ملوان صفر؛ صدر ...

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ۰۷:۲۲

احیای واحدهای راکد تولیدی و صنعتی استان
احیای واحدهای راکد تولیدی ...

شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ ۰۷:۱۹

نورپردازی المان ساعت در میدان نماز
نورپردازی المان ساعت در م ...

پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ ۰۸:۰۳

فعالین اجتماعی
دستگیری متخلفین قطع اشجار در جنگلهای ارسباران ارسباران
دستگیری متخلفین قطع اشجار ....

سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ ۱۰:۲۰

شناسایی و جمع‌آوری ۱۰۰ درصدی اتباع خارجی غیر مجاز آذربایجان‌شرقی
شناسایی و جمع‌آوری ۱۰۰ در ....

یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ۰۸:۳۹

نصب ریسه های نوری در خیابان ارتش شمالی
نصب ریسه های نوری در خیاب ....

پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ ۱۰:۱۱

با تخریب املاک باقی مانده، خیابان دمشقیه به خیابان شهید بهشتی متصل شد
با تخریب املاک باقی مانده ....

سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶