برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی که روز جمعه در تبریز برگزار شد، از مهدی لزیری به عنوان پیشکسوت تئاتر تبریز و استان آذربایجان شرقی تقدیر شد.
مهدی لزیری رئیس هیئت داوری شانزدهمین جشنواره تئاتر رضوی که سالها در تئاتر تبریز تلاش، آثار بسیاری را تولید و هنرمندان بسیاری را تربیت و پرورش داده است در آیین اختتامیه این رویداد با اهدای لوح یادبودی و جایزهای نقدی تقدیر شد.
مهدی لزیری متولد ۱۳۲۷ از پیشکسوتان تئاتر تبریز و آذربایجان است که فعالیت های تئاتر و نمایش خود را از سال ۱۳۴۵ هجری شمسی آغاز کرده و ۱۰ سال بعنوان مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و ۱۲ سال بعنوان رئیس امور هنری اداره کل آموزش و پرورش استان و هم اینک نیز بعنوان مدرس دانشگاه هنر تبریز به تدریس مدیریت صحنه می پردازد.
لزیری پیش از این نیز بعنوان مدیر خانه هنرمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز منصوب شده است. همچنین وی در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر در سال ۹۸، به خاطر «یک عمر فعالیت هنری» مورد تجلیل قرار گرفت.
استاد لزیری نمایشهای بسیاری را در کسوت کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه در کارنامه هنری خود دارد که از آن جمله می توان به نمایشهای «تو قهرمان نیستی»، «تسلیمشدگان» و «توی گوش سالمم زمزمه کن» اشاره کرد
لزیری پس از این تقدیر در سخنانی گفت: از کلیه عواملی که برای برپایی این جشنواره به هر شیوهای تلاش کردند قدردانی میکنم.
وی در ادامه داد: بایسنقر یکی از شخصیتهای هنری تاریخ کشور ماست که به شش نوع خط از جمله نسخ و ثلث مسلط بود و استاد تذهیب است، وی هنگامی که دیوان فردوسی را تجمیع کرد و حدود ۲۲ ورق نگارگری درون آن کاشت که اکنون جزو میراث فرهنگی ما است.
لزیری افزود: بایسنقر میرزا از استادان برجسته و طراز اول خط محقق و ثلث در تاریخ خوشنویسی بهشمار میرود و او در خطوط ششگانه خوشنویسی شاگرد شمس الدین محمّد بن حسام هروی معروف به شمس بایسنقری بود که خطوط زیبای کتیبهای در مسجد گوهرشاد که به دستور مادرش گوهر شاد آغا در مشهد بنا شده، به خط ثلث بایسنقر به رشته تحریر درآمده و سپس بر کاشی انتقال یافتهاست.
پیشکسوت تئاتر تبریز در ادامه گفت: این آثار را هنوز هم بر کاشیهای درخشان ایوان جنوبی مسجد که در یکی از نمایشهای این جشنواره هم اشارهای به آن شده است میتوان مشاهده کرد.
وی افزود: در این کتیبه که از قدرت و قوت قلم آن تمجید شده، رقم «بایسنقر بن شاهرخ بن تیمور گورکانی فی ۸۲۱» دیده میشود که به این ترتیب باید بایسنقر آن را در بیست سالگی نوشته باشد، این موضوع نشان میدهد که با اینکه بایسنقر تنها ۳۵ سال عمر کرد اما از قرن ۱۹ تا کنون همچنان به واسطه این آثار زنده است، پس هرچه را بخواهیم زنده بماند باید به هنر بیاراییم و با هنر عجین کنیم.
وی در پایان گفت: سرفرازیم که به همت هیئتهای گوناگون تبریز این شهر شهری بدون گدا است.
گفتنی است، شانزدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری کوروش زارعی و به میزبانی تبریز از یک تا پنج خرداد ماه سال جاری با اجرای ۱۴ نمایش صحنهای از ۹ استان کشور از جمله آذربایجان شرقی، مازندران، همدان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، یزد، قزوین و استان تهران برگزار و عصر امروز طی مراسمی برگزیدگان خود را شناخت.
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۰
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۴
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۰۷