شما اینجا هستید
آخرین اخبار

برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید

مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند

رئیس اورژانس آذربایجان شرقی با تاکید بر خودداری از مصرف هرگونه قارچ خودرو در طبیعت، چگونگی مواجه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی را تشریح کرد.

اصغر جعفری روحی در گفت‌وگو با خبرنگاران  با اشاره به مهیا شدن شرایط رشد قارچ‌های خودرو در فصل بهار، اظهار کرد: ابتدای هر سال با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی روبه‌رو می‌شویم.

وی افزود: مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو و سمی تاکنون منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنان و به خصوص ساکنان و گردشگران در مناطق کوهستانی و مرتعی شده است.

جعفری روحی  با اشاره به لزوم اطلاع رسانی در خصوص عدم خوراکی بودن قارچ‌های خودرو، ادامه داد: مردم باید از مصرف قارچ‌های خودرو به خصوص قارچ‌های جمع آوری شده توسط افراد بومی خودداری کرده و جهت حفظ سلامتی خود و خانواده تنها قارچ‌های را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوز هستند خریداری و مصرف کنند.

رئیس اورژانس استان خاطرنشان کرد: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی آن تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه‌شناسی امکان‌پذیر است و نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه کرد.

وی با بیان اینکه مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان‌دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست، اظهار کرد: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش آن، معیار علمی و صحیح برای تشخیص عدم سمی بودن قارچ در همه موارد نیست.

وی افزود: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرایندهای آماده سازی غذا مانند منجمد کردن، کنسرو کردن، کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخارپز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نیست.

جعفری روحی ادامه داد: در خصوص نحوه مواجهه با مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی، لازم است به هنگام بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مانند تهوع، استفراغ و اسهال یا علایم‌ عصبی به صورت زودرس(در عرض دو ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های وحشی و خودرو) باید بیمار را هرچه سریعتر به مرکز درمانی منتقل کرد و در مواردی که علائم گوارشی یا عصبی به صورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد نیز نشان از سمیت بیشتر قارچ بوده که این نوع قارچ‌ها در سال‌های اخیر منجر به نارسایی حاد کبد و مرگ تعدادی از هموطنان شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال سریع بعد از شروع علایم بیمار مسموم به یک مرکز درمانی و ارائه شرح حال کامل از مصرف قارچ امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد، گفت: هرگونه تاخیر در مراجعه بیمار سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود؛ هم‌چنین با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو باید هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کرد.

وی خاطرنشان کرد: بهتر است تا نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط فرد را نیز برای شناسایی کادر پزشکی به بیمارستان برده و تحویل کادر متخصص داد.

دیدگاه 0

ارسال دیدگاه

آخرین اخبار
جمع‌آوری بقایای پلاستیکی از مزارع پس از برداشت محصول الزامی است
جمع‌آوری بقایای پلاستیکی ...

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۲:۵۶

اجرای پروژه بازآفرینی شهری در محله سنجران
اجرای پروژه بازآفرینی شهر ...

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۲:۵۴

از دستگیری کلاهبردار ۲۰ میلیاردی در تبریز تا کشف ماینر غیر مجاز
از دستگیری کلاهبردار ۲۰ م ...

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۲:۵۲

ممنوعیت شنا در تأسیسات آبی آذربایجان شرقی
ممنوعیت شنا در تأسیسات آب ...

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ ۱۲:۵۱

اولین ایستگاه اسکوتر برقی شهرداری منطقه 8 در میدان شهید بهشتی راه اندازی می شود
اولین ایستگاه اسکوتر برقی ...

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ ۱۲:۳۶

فعالین اجتماعی
بهسازی و روکش آسفالت آزادراه تبریز - زنجان آغاز شد
بهسازی و روکش آسفالت آزاد ....

یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ ۰۶:۵۷

تنظیف و شست شوی روزانه بازار میوه فروشان در راسته کوچه
تنظیف و شست شوی روزانه با ....

سه شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۴ ۱۰:۱۵

افزایش آمار ازدواج و کاهش طلاق در آذربایجان‌شرقی
افزایش آمار ازدواج و کاهش ....

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ ۰۶:۴۱

پاکسازی و تنظیف خیابان امام خمینی(ره) بعد از همایش بزرگ راهپیمایی غدیر خم
پاکسازی و تنظیف خیابان ام ....

دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ ۰۶:۴۴