برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
سردترین فصل سال آغاز نشده، چالش اصلی تبریز شروع شده و زنگ آلودگی هوا و مناسب نبودن شرایط برای گروههای حساس به صدا درآمده که در این میان نقش مازوت سوزی نیروگاه انکارناپذیر است.
وقتی خبرهای آلودگی هوا در شهر اولینها شنیده میشود، نشانه وارونگی هوا در کنار مازوت سوزی نیروگاه حرارتی تبریز است که به عنوان تنها نیروگاه شهر، وظیفه خطیر تامین برق خانگی و صنایع کلانشهر را برعهده دارد.
انرژی برق برای بخش خانگی و به خصوص صنعت که چرخهای تولید و درآمد خیل عظیمی از مردم را تامین میکند، به طور قطع ضروری و جزو جدایی ناپذیر زندگی کنونی شهری است اما با گذشت بیش از چهار دهه مشکل برق و نیروگاه تبریز حل نشده است.
وقتی هوا سرد میشود، مصرف گاز بالا میرود و با توجه به اولویت دار بودن مصرف خانگی، تامین گاز نیروگاهها و صنایع در اولویت بعدی قرار میگیرد و در این راستا نیروگاهها باید از سوخت دوم خود استفاده کنند که نیروگاه حرارتی تبریز به دلیل قدمت و استهلاک بالای آن، صرفا به سوخت مازوت روی میآورد.
مازوت سوزی نیروگاه تبریز در شرایط فعلی به نظر می رسد اجتناب ناپذیر است اما کمترین انتظار این است که مازوت استاندار در اختیار نیروگاه قرار گیرد.
بالا بودن میزان گوگرد در این نیروگاه موجب تولید دود بیشتر و آلودگی میشود
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز گفت: استفاده از سوخت مازوت و آلودگی هوا و مصرف بیش از حد آب، از مشکلات این نیروگاه است ولی با این حال متوسط بازدهی نیروگاه تبریز ۳۵ درصد بوده که از متوسط بهره وری کشوری بالاتر است.
حسن خیری ادامه داد: این نیروگاه برای اینکه برق تولید کند سالانه به هشت میلیون متر مکعب آب نیاز دارد در حالی که نیروگاه سهند که زیر مجموعه این نیروگاه است برای تولید برق کمتر از یک دهم این نیروگاه آب مصرف میکند.
وی افزود: برای سرد کردن نیروگاه در فصل تابستان ۲هزار متر مکعب در ساعت آب نیاز داریم که در زمستان این میزان به یکهزارمتر مکعب کاهش مییابد و همین مصرف زیاد ضرورت ایجاد نیروگاه جدید و همچنین بهینه سازی و روزآمد کردن نیروگاه فعلی را دوچندان کرده است.
وی در مورد میزان آلایندگی این نیروگاه گفت: بالا بودن میزان گوگرد در این نیروگاه موجب تولید دود بیشتر و آلودگی میشود و این قابل کتمان نیست اما ما ناچار هستیم در روزهایی که گاز نیست از سوخت مازوت برای تولید برق استفاده کنیم.
خیری در مورد نصب فیلتر بر خروج دودکشها، گفت: هیچ نیروگاهی در ایران چنین فیلتراسیونی ندارد زیرا هزینه آن بسیار بالاست و تا ۵۰ درصد ساخت یک نیروگاه هزینه بر است.
مدیر نیروگاه حرارتی تبریز اطهار کرد: برای بروزرسانی تجهیزات نیروگاه حرارتی تبریز و تغییر سیستم خنککنندههای هر واحد آن ۳۰ هزار میلیارد ریال بودجه نیاز است از سویی مازوت مصرفی در نیروگاه تبریز کیفیت پایینی دارد و هر چه کیفیت مازوت بالاتر باشد، نقش آن در ایجاد آلودگی هوا نیز کمتر خواهد بود.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶