برای نمایش در سایز اصلی روی تصویر کلیک کنید
شهرستان بناب با جمعیتی بالغ بر ۱۴۳ هزار و ۵۹۳ نفر طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ یکی از شهرهای آذربایجان شرقی است که با یک بخش، سه دهستان، ۳۰ روستا در جنوب غربی استان واقع شده است و در ۱۱۴ کیلومتری جنوب شهرستان تبریز قرار دارد.
شهرستان بناب باتوجه به ظرفیتهای اقتصادی، صنعتی، انرژی، فرهنگی، تاریخی، علمی و پژوهشی جزو شهرستانهای دارای اهمیت آذربایجان شرقی و حتی میتوان گفت بعد از شهرستان تبریز، بناب در همسایگی استان های آذربایجان غربی و کردستان دارای ژئوپلیتیک خاصی در شمالغرب کشور است.
شهرستان بناب به علت برخورداری از آب و هوای سرد و نیمه خشک دارای زیباترین تالاب حفاظت شده به نام تالاب قره قشلاق بوده که معروف به بهشت پرندگان با ۱۸۶ گونه پرنده است.
همچنین بخش قابل توجهی از صادرات کشور در محصولاتی همچون گندم، جو، بادام، گردو، سیب درختی، انگور، سبزه، هلو، زردآلو، شلیل، خیار و کشمش کالیفرنیایی از این شهرستان صورت میپذیرد.
بناب از لحاظ تاریخی با وجود سرستونها و ستاومندهای چوبی، حمام تاریخی مهرآباد، مسجد جامع مهرآباد، مسجد جامع میدان، پل پنچ چشمه، مسجد زرگران، غار های قویونلار، چاخماقلار، سیچان تپهسی، دهکده باستانی صور، آستان متبرک امام زاده مسلم قره چپق، قره تپه سپیکان یکی از جاذبه های گردشگری تاریخی و سنتی در آذربایجان شرقی است که در این راستا چندین اثر باستانی این شهرستان ثبت ملی شده است.
شهرستان بناب صاحب دو برند فاخر، پایتخت کباب ایران(بناب کبابی) و شهر دوچرخهها در عرصه جهانی است که جشنواره های متعددی در راستای تبیین و شناساندن این برندها در سطح ملی و جهانی برگزار شده است.
حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج)، دانشگاه های سراسری بناب، آزاد اسلامی، پیامنور، جامع علمی و کاربردی شهرداری بناب در تربیت و پرورش چندین هزار طلبه و دانشجو نقش اساسی را ایفا کردهاند.
بناب در سالیان گذشته همزمان با رشد و پیشرفت اقتصادی با مشکلات متعدد زیست محیطی و مشکلات شهری مواجه شده است، از جمله این مشکلات میتوان به ابربحران آلودگی کارخانه تولید کننده مواد شیمیایی(کاوه سودا)، طوفان نمک حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه، کمآبی و عدم تکمیل و ساماندهی شهرک ولیعصر بناب اشاره کرد.
در قالب تور رسانهای میهمان مسئولان شهرستان بناب شدیم.
فرید پناهی شهردار بناب در گفتوگو با خبرنگاران، ایجاد امیدواری در میان مردم، افزایش امکان شهری و رفاهی، رسیدگی به مسائل زیست محیطی را جزو وظایف شهرداری ها عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط منطقه و کشور، شهرداری شهرستان های مختلف باید در راستای ارتقای زندگی شهروندان نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: ما طی سه سال خدمت به مردم بناب در مجموعه شهرداری، چنان در برنامه ریزی شهری، پروژه های شهری و گفتمان با مردم عمل کردهایم که الگویی برای سایر شهرستان های استان و حتی کلانشهر تبریز باشیم.
بودجه ریزی ۱۰۰۰میلیاردی شهرداری بناب برای سال آینده
وی از تحقق بودجه بندی سال ۱۴۰۳ شهرداری بناب خبر داد و گفت:در سال ۱۴۰۰ بودجه ۹۰ میلیارد تومان, سال ۱۴۰۱ بودجه ۲۵۰ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲ بودجه ۵۰۰ میلیارد تومان و امسال نیز بودجه ۸۰۰ میلیارد تومانی برای شهرداری داشتهایم که همگی این ارقام تحقق یافته است و در این راستا نیز درصدد بودجه بندی یک هزار میلیاردی برای سال آینده هستیم.
پناهی عملکرد شهرداری را تشریح کرد و افزود: خریداری ۱۵ خودرو برای مجموعه شهرداری، نوسازی و مکانیزه کردن خودرو حمل زباله، نوسازی تمامی تجهیزات سخت افزاری شهرداری بناب، زیبا سازی و تجهیز ۱۰ میدان اصلی شهر، ساخت ۷ المان شهری برای انتقال پیام های معنوی به مردم، ۱۰۰ هزار تن آسفالت ریزی با ارزش بالغ بر ۱۷۸ میلیارد تومان طی سه سال در بناب، چهار هزار میلیارد تومان پروژه مشارکتی در دست اجرا، ساخت ساختمان پزشکان در زمینی بالغ بر یک هکتار و ساماندهی، محوطه سازی و زیبا سازی بناهای تاریخی و گذرگاه های شهری بناب از جمله اقدامات شهرداری بناب است.
وی با تاکید بر نقش اصحاب رسانه در تحولات اجتماعی، جایگاه خبرنگاری را ارزشمند، خطیر، سخت و مهم دانست.
در پایان این نشست از قطعه شعر غلامرضا امامعلی زاده تحت عنوان (شهر من بناب) رونمایی شد.
دومین مرحله، حضور اصحاب رسانه در حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) بناب بود.
حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) بناب از نظر موقعیت جغرافیایی، جایگاه علمی و مساحت بعد از حوزه علمیه قم در رتبه دوم قرار دارد و این حوزه از حوزه علمیه تبریز بصورت مستقل اداره میشود و هرساله حدود ۳۵۰ طلبه در این حوزه کسب علم میکنند.
شهید خدمت آیت الله آلهاشم، آیت الله عبدالمجید باقری بنابی و آیت الله عبدالحمید باقری بنابی از جمله شاگردان و اساتید این حوزه علمیه بشمار میروند.
آیت الله عبدالمجید باقری بنابی مدیر حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) بناب در گفتوگو با خبرنگاران، تبیین و نشر خبر را ادامه دهنده راه ارزشمند حضرت زینب(س) دانست و گفت: حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) با تبیین رویدادهای واقعه کربلا موجب شدند تا روز عاشورای کربلا زنده بماند.
در پایان بازدید از حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) بناب از قاریان ممتاز حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) با حضور آیت الله عبدالمجید بنابی و جمعی از روحانیون تجلیل به عمل آمد.
مرحله سوم تور رسانهای، بازدید میدانی از پروژه های شهری و عمرانی شهرداری بناب بود.
میدان امام حسین(ع) بناب به عنوان چهار راه اصلی شهر بناب با ساخت و تجهیز به المان تا دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و همچنین طبق گفته شهردار بناب منطقه رفاهی و گردشگری قره قشون نیز در مساحت ۸۶ هکتار از سوی میراث فرهنگی به شهرداری بناب تحویل داده شده که فاز نخست آن با ۶ هکتار قرار است با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان پارک، جنگل کاری و سه بام در آن ساخته شود و تفریحاتی چون صخره نوردی و زیپ لاین نیز برای آینده پیشبینی شده است.
در پایان این گزارش، مردم خونگرم بناب از استاندار جدید آذربایجان شرقی، آقای بهرام سرمست خواستار تحقق کامل وعده های نیمه تمام شهید مالک رحمتی استاندار فقید آذربایجان شرقی شدند که این شهید بزرگوار در سفر استانی خود به این شهرستان دستوراتی برای حل مشکلات زیست محیطی شهرستان و مشکلات زیرساختی شهرک ولیعصر بناب را داده بود.
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۳
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۳۱
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۶
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۵
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۴۹
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۱۷
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۶