لاگونهای پساب کاوه سودا هرچه زودتر بایستی جمع آوری شود
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربا یجان شرقی در نشست با جمعی از معتمدین شهرستان بناب خواستار جمع آموری لاگونهای کاوه سودا وانتقال پساب بصورت پیش تصفیه شده از طرق دیگر با همکاری همه بخشهای منطقه ای شد .
به گزارش ابراهیم زاده به نقل از اداره روابط عمومی و امور رسانه ای حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ، محمد حسین حسن زاده مدیر کل حفاظت محیط زیست استان در این نشست ضمن قدردانی از پیگیری جدی دغدغه منطقه ای و اجتماعی توسط فعالین محیط زیستی شهرستان بناب گفت: متاسفانه در سالهای گذشته صنایع آب بر و سنگین برخلاف ظرفیت و پتانسیل منطقه در این شهرستان ایجاد شده و توسعه در آن بسیار سریع اتفاق افتاده است.
وی از طرفی استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به وفور در فرآوری محصولات این منطقه را بعنوان یکی از عوامل اصلی بیماریزا بیان کرده ادامه داد : حذف حقابه تالاب بین المللی قره قشلاق و نیز ایجاد و گسترش واحدهای صنعتی قیمت همچنین وجود نمک و آهک فراوان در پساب کاوه سودا از عوامل حساس محیط زیستی منطقه است.
حسن زاده مهمترین مسئله محیط زیستی آن واحد راعدم انجام پیش تصفیه پساب لاگونها و در نهایت ورود آن به دریاچه ارومیه بیان کرده گفت : نزدیک 100 هکتار لاگون پساب واحد را جمع آوری می کند و در سالهای گذشته شکست لاگونها باعث آلایندگی اراضی پایین دست شده است.
ایشان با اشاره به پایش مستمر و ماهانه از پساب کارخانه کاوه سودا تاکید کرد : بدور از تعارضات اجتماعی معضل لاگونهای کاوه سودا جدی بوده بایستی در نزدیک ترین زمان ممکن این کارخانه نسبت به جمع آوری آنها اقدام کند.
حسن زاده ادامه داد : 7 میلیون متر مکعب آب از سد علویان حذف و واحد ملزم به استفاده از فاضلاب تصفیه شده در قالب بازچرخانی جهت مصارف صنعتی است.
وی خواستار برگرداندن وضعیت اکوسیستم منطقه پس از جمع آوری لاگونها به وضعیت قبلی از طریق جنگل کاری و پرداخت خسارت های ایجاد شده را تاکید کرده و مسئولیت پیگیری اجرای این مصوبات را برعهده حفاظت محیط زیست استان بیان کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از همراهی و همکاری فعالین محیط زیست و معتمدین شهر بناب در اجرای پروژه های محیط زیستی منطقه و انتقال پساب پیش تصفیه شده کاوه سودا تشکر کرده و تاکید کرد که بدون همراهی و مشارکت و وحدت عمومی نمیتوان محیط زیست را صیانت کرد و دراین مرحله نیز همراهی مدنی مردم بناب بسیار با اهمیت بوده آن را باعث کاهش آلایندگی و حفاظت پدافند غیر عامل در منطقه دانست.